RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:12:03    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 02 mei 2012 14:18 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2012 08:35 uur

Proef Gastvrij Liempde op 6 mei

Proef Gastvrij Liempde op 6 mei

Op de foto: Karel Voets (links) van Natuurwerkgroep Liempde, keurslager Willy Beerens en Désiré van Laarhoven, bestuurslid van SPPiLL, organiseren Proef Gastvrij Liempde, een evenement dat laat zien wat het dorp te bieden heeft. (Foto: Gerard Schalkx).

Het Liempdse centrum staat zondag 6 mei van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van een evenement waarbij bezoekers kennismaken met streekproducten, schapen scheren, muziek, plaatselijke historie, cultuur en de natuur. De toegang is gratis.

De Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) nam het initiatief tot Proef Gastvrij Liempde en werkte samen met lokale organisaties en horecabedrijven. Er worden bijenproducten, groente- en perkplanten, bloemen en streekproducten verkocht en daarnaast is er gezorgd voor meer activiteiten. Op de vuurput bij het oude raadhuis worden kleine hapjes bereid met streekproducten.

Het doel van het evenement is de Stichting Schaapskudde Liempde promoten onder de bezoekers. De Liempdse kudde wordt tijdens dit evenement geschoren. Heemkundestichting Kèk Liemt richt een tentoonstelling over de historie van schaapskuddes in Liempde. Aan het Raadhuisplein starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur twee wandelingen. De Natuurwerkgroep Liempde zorgt voor een wandeling naar de bolakkers en een gids van Kèk Liemt legt met bezoekers de klompenroute af in het dorp.

Kijk voor meer informatie op www.liempde.info of www.facebook.com/gastvrijliempde.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Doornmalen electro Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg