02:14:11    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 oktober 2013 22:46 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2013 23:01 uur

Prins Willem Oranje in Ploegersland

Prins Willem Oranje in Ploegersland

Op de foto: Adjudant François en prins Willem Oranje regeren over Ploegersland. (Foto: Albert Stolwijk).

Wim Jennissen (49) regeert tijdens de komende carnaval over Ploegersland. Prins Willem Oranje werd vrijdag in Ploegersresidentie De Punder samen met adjudant François Legius geïnstalleerd.

In het dagelijks leven is de nieuwe prins melkveehouder en is hij bekend van het verbouwen van spelt. Zijn carnavalsnaam was voor Jennissen een logische keuze. ,,Toen ik geboren was, zei mijn vader 'we hebben een zoon gekregen. Hij heet Willem en hij is van oranje'." Vorig jaar was de zoon van Jennissen jeugdprins in Liempde en zwaaide als jeugdprins Larske de scepter in Ploegersland.

Adjudant François was in 1997-1998 zelf carnavalsprins in Liempde en staat Willem Oranje dit jaar bij. Met de spreuk 'As ge d'n aor(d) mar het' willen prins en adjudant laten weten dat ze zich thuis voelen in Ploegersland. Net zoals de andere carnavalsvierders dat hopelijk ook doen. ,,As ge d'n aor(d) het' kun je jezelf zijn en helemaal los gaan. Wij hebben er zin in, zet oe eige mar schrap!" luidden de woorden van prins Willem Oranje.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Toverboom Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Filipe Geld en Makelaardij Elan Bikes support buisman optiek Geerts advies TopSlank Olieenzo Beleef Boxtel Podium Boxtel Huidtherapie EmielTechniek