09:48:45    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 17 september 2012 21:22 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2012 21:22 uur

Prijs voor werkgroep Fairtrade

De werkgroep Fairtrade, met leden van Mondiaal Boxtel en Lokale Agenda 21, heeft als doelstelling om van Boxtel een fair trade-gemeente te maken. De werkgroep kreeg maandag al een steuntje in de rug van de gemeente Boxtel. Wethouder Peter van de Wiel reikte de Groene Handdruk uit, een prijs voor organisaties en/of burgers die biodiversiteit en duurzaamheid bevorderen binnen de gemeente.

De werkgroep hoopt dat de gemeente Boxtel zich op vele fronten gaat bezighouden met eerlijke handel en eerlijke producten. Maandag werden de doelstellingen toegelicht. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat Boxtelse bedrijven fairtrade producten verkopen. In mei vindt de jaarlijkse Wereld Fairtrade Dag plaats en dan hopen de leden dat Boxtel zich als fair trade-gemeente kan presenteren.

Aan de Groene Handdruk is een geldbedrag van 350 euro verbonden. Ook heeft de gemeente Boxtel 10.000 euro vrijgemaakt in de begroting voor de werkgroep Fairtrade. ,,Boxtel is een Milleniumgemeente. Dat heeft een symbolische waarde, maar vooral concrete projecten zijn hierbij belangrijk. Het project Fairtrade is een goed voorbeeld", aldus wethouder Van de Wiel.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies