RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:33:13    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 17 september 2012 21:22 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2012 21:22 uur

Prijs voor werkgroep Fairtrade

De werkgroep Fairtrade, met leden van Mondiaal Boxtel en Lokale Agenda 21, heeft als doelstelling om van Boxtel een fair trade-gemeente te maken. De werkgroep kreeg maandag al een steuntje in de rug van de gemeente Boxtel. Wethouder Peter van de Wiel reikte de Groene Handdruk uit, een prijs voor organisaties en/of burgers die biodiversiteit en duurzaamheid bevorderen binnen de gemeente.

De werkgroep hoopt dat de gemeente Boxtel zich op vele fronten gaat bezighouden met eerlijke handel en eerlijke producten. Maandag werden de doelstellingen toegelicht. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat Boxtelse bedrijven fairtrade producten verkopen. In mei vindt de jaarlijkse Wereld Fairtrade Dag plaats en dan hopen de leden dat Boxtel zich als fair trade-gemeente kan presenteren.

Aan de Groene Handdruk is een geldbedrag van 350 euro verbonden. Ook heeft de gemeente Boxtel 10.000 euro vrijgemaakt in de begroting voor de werkgroep Fairtrade. ,,Boxtel is een Milleniumgemeente. Dat heeft een symbolische waarde, maar vooral concrete projecten zijn hierbij belangrijk. Het project Fairtrade is een goed voorbeeld", aldus wethouder Van de Wiel.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo