RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:31:47    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 20 juli 2013 09:36 uur, laatst gewijzigd op 20 juli 2013 09:37 uur

Prijs voor Huisvennenroute

Prijs voor Huisvennenroute

Op de foto: De Huisvennenroute is erg in trek bij mindervaliden. Maar ook andere natuurliefhebbers maken graag gebruik van het pad dat alle facetten van de Kampina laat zien. (Foto: Gerard Schalkx).

Natuurmonumenten heeft vrijdag de 'Goed voor elkaar-prijs' ontvangen van het Kenniscentrum Groen & Handicap. De Huisvennenroute in natuurgebied Kampina bij Boxtel is gekozen tot meest bijzondere en toegankelijke route voor mindervaliden.

Het Kenniscentrum heeft de afgelopen weken diverse wandelpaden in Nederland beoordeeld. Hierbij werd gekeken naar de toegankelijkheid voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn. Ook de afwisseling in de route was hierbij van belang. De Huisvennenroute scoort op beide onderdelen het hoogst.

Boswachter Frans Kapteijns was in zijn nopjes met de prijs die Natuurmonumenten - beheerder van het natuurgebied - vrijdag ontving. ,,We zijn erg trots, zowel op de prijs als op onze wandelroute”, zegt de boswachter. ,,Het is een mooie tocht die langs allerlei prachtige plekjes in de Kampina voert.” De route wordt vaak gebruikt door mensen die slecht ter been zijn, ouderen of mindervaliden en voert onder meer langs heide, door bossen en over denakkers. Er zijn allerlei vogels te zien en dat maakt het wandelpad volgens het Kenniscentrum erg gevarieerd.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman Geld en Makelaardij Huidtherapie Koppelmans TopSlank Toverboom Natasja fashion Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Doornmalen electro 040Fit Geerts advies Meubelmakerijdenberg Zwanenberg adviesgroep Uitvaartonderneming Bijnen Tiga