09:35:07    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 28 augustus 2011 16:23 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2011 20:13 uur

Prijs voor 'Hof van Vijfeijken'

Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\'

Op de foto: Anne van Delft (links) en Theo Verstegen (rechts) ontvingen de prijs uit handen van commissaris Wim van de Donk. (Foto: Peter de Koning).

Boerderij Hof van Vijfeijken in Boxtel heeft zondag tijdens de Dag van het Levend Erfgoed op landgoed Velder in Liempde de verhalenwedstrijd gewonnen. Eigenaar Theo Verstegen en schrijfster Anne van Delft schreven het verhaal over de geschiedenis van Hof van Vijfeijken. Het tweetal won een ballonvaart boven Het Groene Woud.

Naast de uitslag van de verhalenwedstrijd werd ook de mooiste Brabantse boerderij bekendgemaakt door commissaris van de koning Wim van de Donk. De boerderij van Marja Kivits aan de Nassaudwarsstraat in Vlijmen behaalde de eerste plaats en is nog in gebruik. Als mooiste boerderij met hernieuwde bestemming koos de jury voor de woning van de familie Damen uit Langeweg.

Commissaris Van de Donk nam daarnaast het magazine Driek in ontvangst. De kranten Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem maakten de glossy die vol staat met verhalen over het boerenleven in Noord-Brabant.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Foto's

Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\' Prijs voor \'Hof van Vijfeijken\'

Advertenties