RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:49:35    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 12 november 2012 17:14 uur, laatst gewijzigd op 12 november 2012 17:16 uur

Prijs voor Heemkundevereniging

Prijs voor Heemkundevereniging

Op de foto: Bert Schellekens van de Stichting Maria Gilde Kapel krijgt de Groene Handdruk van wethouder Ed Mathijssen.

De Gemondse Heemkundevereniging Den Hogert heeft maandag uit handen van wethouder Ed Mathijssen een Groene Handdruk ontvangen. De vereniging kreeg de trofee en stimuleringsprijs van 350 euro voor de realisatie van de Maria Gilde Kapel.

De Heemkundevereniging kreeg de stimuleringsprijs van Streekraad Het Groene Woud. De kapel staat volgens de Streekraad op een van de mooiste plekjes in Gemonde: in buurtschap Halder nabij de Beeksche Waterloop. De kapel werd gerealiseerd dankzij de inzet van vele Gemondenaren en bestaat grotendeels uit gebruikte bouwmaterialen.

De Maria Gilde Kapel is daarnaast energieneutraal én duurzaam. Er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. Streekraad Het Groene Woud waardeert echter vooral de inzet van de heemkundevereniging en de vele vrijwlligers. ,,Ze hebben de verantwoordelijkheid genomen om de kwaliteit van de eigen leefomgeving te verbeteren", aldus de Streekraad.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht