RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:57:34    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 26 november 2011 18:43 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2011 18:44 uur

Prijs voor Brabant Goedgemutst

Prijs voor Brabant Goedgemutst

Op de foto: Het museum Brabant Goedgemutst trekt met het Wasch- en Strijkmuseum steeds meer publiek. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Museum Brabant Goedgemutst aan de Stationsstraat in Boxtel is zaterdag onderscheiden met de Eef Bosch- van de Kolkprijs voor streekdrachten. De prijs werd uitgereikt door de Stichting Nederlandse Volksklederdrachten Collectie Koningin Wilhelmina en bestond volgens museumdirecteur Bernard Vekemans naast een fraai aandenken uit een geldbedrag van drieduizend euro.

Brabant Goedgemutst maakt met het Wasch- en Strijkmuseum deel uit van het dubbelmuseum dat door de Stichting Museum Vekemans wordt beheerd. Sinds dit jaar vallen beide Boxtelse musea onder één bestuur, waardoor het ook mogelijk werd landelijke erkenning te krijgen. Sinds enkele maanden staan beide collecties van Vekemans te boek als officieel geregistreerd museum.

Met de toekenning van de Eef Bosch- van de Kolkprijs wil de Stichting Nederlandse Volksklederdrachten haar waardering tonen voor de wijze waarop de collectie mutsen en poffers in Boxtel wordt beheerd, behouden, gedocumenteerd en van informatie voorzien. Lovend is de stichting over de wijze waarop Brabant Goedgemutst erin slaagt de gemeenschap bij het museum te betrekken.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel