12:39:25    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 07 december 2011 23:50 uur, laatst gewijzigd op 08 december 2011 15:33 uur

Presentje voor Boxtel's Harmonie

Presentje voor Boxtel\'s Harmonie

Op de foto: Saxofonist Jan Segbars (80) is de enige van de huidige generatie muzikanten die dirigent Janus Groot nog persoonlijk heeft gekend. Hij nam de familiekroniek die Dora Groot schreef in ontvangst. (Foto: Albert Stolwijk).

In de aula van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd kruipen zestig muzikale Boxtelaren zondagavond 18 december in de huid van het Metropole Orkest. Ze vertolken heel verrassende arrangementen van christmas carols tijdens het kerstconcert Boxtel’s Harmonie speelt… Jingle Bells? Woensdagavond werden de orkestleden tijdens de repetitie aangenaam verrast met een boek over hun eerste dirigent.

Het is een ongewoon kerstconcert waaraan Boxtel’s Harmonie momenteel de laatste hand legt. De muzikanten laten de klokken van het Kremlin beieren in het symfonische ’Russian Christmas Music’, maar spelen evengoed het onvermijdelijke ’White Christmas’. Daarnaast bijvoorbeeld ook de wervelende persiflage ’Jingle Bells?’, ooit op de plaat gezet door Barbra Streisand en nu door Boxtel's Harmonie uitgekozen als titelsong voor haar kerstconcert. Het optreden in de aula van JRL begint zondag 18 december om 19.00 uur; de toegang is gratis. Meer informatie: www.boxtelsharmonie.nl.

Woensdagavond kreeg Boxtel’s Harmonie tijdens de wekelijkse repetitie in De Dishoek bezoek van Dora Groot uit Amsterdam. Zij schreef een familiekroniek en daarin wordt ook haar oudoom Janus uitvoerig beschreven. Hij was de eerste en langst dienende dirigent van het muziekkorps en stond van 1908 tot 1945 op de dirigeerbok.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel TopSlank Podium Boxtel Toverboom Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Remax-optimus Geerts advies Elan Bikes support