RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:15:32    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 30 juni 2014 13:04 uur, laatst gewijzigd op 30 juni 2014 13:05 uur

Presentatie plannen Essche Stroom

Presentatie plannen Essche Stroom

Waterschap De Dommel organiseert donderdag 3 juli een tweede informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Essche Stroom in de dorpskern en buurtschap De Ruiting. Iedereen is om 20.00 uur welkom in de zaal van Ons Café aan de Leunisdijk in Esch.

De herinrichting van de rivier nabij Esch en het buurtschap staat na jaren weer op de agenda. Eind 2015 moet de eerste groep in de grond, zo meldde projectleider Hans Koekkoek tijdens de eerste bijeenkomst in april. Hij gaf tijdens deze voorlichtingsavond uitleg over een aantal denkrichtingen van het waterschap, maar benadrukte ook dat De Dommel graag input ontvangt van Esschenaren.

Waterschap De Dommel hield na de bijeenkomst in april en mei ongeveer twintig interviews met veertig Esschenaren die zich na de voorlichtingsavond meldden. Zo ontstond een stroom aan ideeën geleverd voor de herinrichting van de Essche Stroom.  Ontwerpers hebben kennis genomen van alle aandachtspunten en tijdens de voorlichtingsavond op donderdag 3 juli presenteert projectleider Koekkoek een grove schets van het ontwerpplan. Voor de herinrichting van de Essche Stroom wordt samengewerkt met Brabants Landschap. De provincie Noord-Brabant draagt financieel bij aan het project.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geerts advies