RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:29:23    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 januari 2012 08:59 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2012 09:08 uur

Presentatie kunstproject Breukelen

Presentatie kunstproject Breukelen

Op de foto: Guus Voermans toont zijn bijzondere kunstwerk, dat grotendeels is opgebouwd uit vloerverwarmingsbuizen. (Foto: Albert Stolwijk).

Het eerste kunstproject van de Makerskamer Breukelen dat de Boxtelse kunstenaars Guus Voermans en Ien van Gemert realiseren in de voormalige basisschool aan het Ronduutje wordt zaterdag 21 en zondag 22 januari om 19.00 uur gepresenteerd. Het startpunt is Breukelsestraat 54 in de wijk Breukelen, het adres waar Voermans als kind gewoond heeft.

Samen met bewoners uit de wijk werken Voermans en Van Gemert sinds een paar maanden aan licht- en geluidsculpturen met restafval, waaronder vloerverwarmingsbuizen, ledlampjes en elastieken. ,,Een rijdend ’ruimtevaartschip’ stuwt met hoge druk led-lichtjes door de sculpturen, waardoor een web van licht zich uitspreidt over de wijk”, laat projectleider Sandrien Wansink weten.  

De twee kunstenaars willen met de objecten die gebruikt worden voor het project ’Breukelen Lichtverb(l)indend, een spoor van creativiteit’ een letterlijke verbinding maken tussen de wijk en de makerskamer. Voermans staat te boek als een bevlogen uitvinderskunstenaar met veel technische kennis die hij op zijn eigen manier weet om te zetten in bijzondere artistieke concepten. Van Gemert begeleidt zijn kunstproject.

,,De eindpresentatie gaat zaterdag en zondag van start in de Breukelsestraat, waarna een optocht volgt naar het eindspektakel in De Makerskamer aan het Ronduutje”, aldus Wansink. ,,Onderweg laten de bewoners die hebben meegewerkt aan het project vanuit hun eigen huis de verbinding zien met elkaar. De Voedselbank Boxtel zorgt na afloop voor een drankje en warme soep.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair