RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:52:05    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 08 maart 2014 17:18 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2014 17:21 uur

'Precies zoals provincie bedoelde'

\'Precies zoals provincie bedoelde\'

Op de foto: Gedeputeerde Johan van den Hout (links) verrichtte de openingshandeling met kunstenaar Theo Sonnemans. (Foto: Peter de Koning).

,,Drie jaar geleden zijn we gestart aan een reis waarvan we geen flauw idee hadden waar we uit zouden komen”, vertelde wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel zaterdag tijdens de officiële aftrap van het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud in het centrum van Liempde. Gedeputeerde Johan van den Hout van de provincie Noord-Brabant maakte een houten kunstwerk af, waardoor de gemeenten Boxtel, Best en Sint-Oedenrode officieel aan de slag kunnen met liefst veertien projecten.

De provincie Noord-Brabant stelt 9,6 miljoen euro uit de subsidiepot ’Landschappen van Allure’ beschikbaar voor de projecten die Boxtel, Sint-Oedenrode en Best tot uitvoering willen brengen. Alle projecten werden zaterdag in een grote tent nabij de Liempdse kiosk gepresenteerd aan belangstellenden. In eerste instantie zou de langgevelboerderij aan de Barrierweg als locatie dienen voor de bijeenkomst, maar vanwege de slechte staat waarin het pand momenteel verkeert, is gekozen voor een tent in het centrum. De boerderij is één van de projecten die deel uitmaakt van ’Kloppend Hart’ en wordt de komende jaren aangepast en ingericht tot bezoekerscentrum.

,,De manier waarop ’Landschappen van Allure’ hier is geland, is precies zoals de provincie het heeft bedoeld”, aldus de SP-gedeputeerde Van den Hout. ,,We moeten burgers zelf projecten laten ontwikkelen. Dat is hier gedaan en met succes.” Kunstenaar Theo Sonnemans uit Sint-Oedenrode maakte een kunstwerk van hout. Van den Hout, volgens Sonnemans iemand ’met een zeer geschikte achternaam’, maakte het werk af en hing het vervolgens naast de voordeur van de boerderij.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie