RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:29:25    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 19 april 2013 17:18 uur, laatst gewijzigd op 19 april 2013 17:26 uur

Praten over bloemen en bijen...

Praten over bloemen en bijen...

Op de foto: Ronald Buskens was een van de sprekers tijdens het symposium over de rijkdom van plant- en diersoorten in Het Groene Woud. Er kwamen ruim 200 deelnemers naar de Boxtelse raadzaal. (Foto: Henk van Weert).

Ruim tweehonderd vrijwilligers van natuurgroepen uit nationaal landschap Het Groene Woud kwamen vrijdagmiddag 19 april in Boxtel bijeen voor een symposium over biodiversiteit. In de raadzaal van het gemeentehuis waren zij onder meer getuige van de presentatie van een boek over leembossen in deze regio.

In zijn welkomstwoord lichtte wethouder Peter van de Wiel kort de initiatieven toe in Boxtel zoal worden ondernomen om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten te bevorderen. Zoals het planten van twaalfhonderd hoogstam fruitbomen en de adoptie van de grauwe klauwier.

Maar Van de Wiel stak ook de loftrompet over particuliere initiatieven. Hij noemde het inzaaien van bermen met bloemen ten behoeve van insecten door lokale natuurgroepen en imkerverenigingen. Maar refereerde ook aan het nieuws dat een dag eerder door Brabants Centrum bekend werd gemaakt over drie buurtbewoners over hun poging om 6,5 hectare Dommelbeemd nabij kasteel Stapelen aan te kopen voor natuurontwikkeling.

Onder leiding van dagvoorzitter Ger van den Oetelaar ontrolde zich daarna een programma met diverse sprekers, die onder meer ingingen op het vogelleven, vlinders, vleermuizen en patrijzen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Olieenzo Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg