RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:38:35    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 16 april 2013 16:39 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2013 15:45 uur

Praten over afschaffing slavernij

Praten over afschaffing slavernij

Op de foto: De Witte Zusters Wilhelmien van Berkel (links) en Jeanette van Ool tonen een fraai souvenir dat Van Ool heeft overgehouden aan haar periode als missiezuster in Rwanda. (Foto: Albert Stolwijk).

De Witte Zusters in Boxtel houden zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur samen met de Protestantse Gemeente en Stichting Religieuzen tegen Vrouwenhandel (SRTV) een themamiddag. In de ridderzaal van kasteel Stapelen wordt gesproken over de afschaffing van de slavernij, 150 jaar geleden in de toenmalige Nederlandse koloniën.

Het thema van de bijeenkomst is ’Meewerken aan de verzoenende schepping’. Samen met de bezoekers gedenken de Witte Zusters dat in 1863 de slavernij bij wet is afgeschaft. Ook de moderne slavernij wordt tegen het licht gehouden. 

De themamiddag begint met een inloop met koffie en thee, waarna de Witte Zusters rond 14.30 uur een inleiding houden. Daarna volgen twee powerpointpresentaties door Ivonne van de Kar met tussendoor een pauze. Rond de klok van vier uur is er kort gelegenheid voor een gesprek en het stellen van vragen, waarna een viering met de titel ’De ketenen doorbreken’ op het programma staat onder leiding van Elly Zandstra.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Olieenzo Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij