19:55:56    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 16 april 2013 16:39 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2013 15:45 uur

Praten over afschaffing slavernij

Praten over afschaffing slavernij

Op de foto: De Witte Zusters Wilhelmien van Berkel (links) en Jeanette van Ool tonen een fraai souvenir dat Van Ool heeft overgehouden aan haar periode als missiezuster in Rwanda. (Foto: Albert Stolwijk).

De Witte Zusters in Boxtel houden zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur samen met de Protestantse Gemeente en Stichting Religieuzen tegen Vrouwenhandel (SRTV) een themamiddag. In de ridderzaal van kasteel Stapelen wordt gesproken over de afschaffing van de slavernij, 150 jaar geleden in de toenmalige Nederlandse koloniën.

Het thema van de bijeenkomst is ’Meewerken aan de verzoenende schepping’. Samen met de bezoekers gedenken de Witte Zusters dat in 1863 de slavernij bij wet is afgeschaft. Ook de moderne slavernij wordt tegen het licht gehouden. 

De themamiddag begint met een inloop met koffie en thee, waarna de Witte Zusters rond 14.30 uur een inleiding houden. Daarna volgen twee powerpointpresentaties door Ivonne van de Kar met tussendoor een pauze. Rond de klok van vier uur is er kort gelegenheid voor een gesprek en het stellen van vragen, waarna een viering met de titel ’De ketenen doorbreken’ op het programma staat onder leiding van Elly Zandstra.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen