RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:31:00    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 29 maart 2012 11:20 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2012 13:10 uur

'Prachtig wonen in Sancta Monica'

\'Prachtig wonen in Sancta Monica\'

Op de foto: Wendy Bosboom uit Vught is de trotse eigenaar van een van de 24 rug-aan-rugwoningen achter het voormalige kloostergebouw in Esch. Wendy’s vriend Sebastiaan Fransen (achter het raam) helpt mee met klussen. (Foto: Albert Stolwijk).

,,We hebben er zo’n anderhalf jaar op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we nu aan de slag.” Wendy Bosboom (27) uit Vught kreeg dinsdagochtend rond de klok van acht uur de felbegeerde sleutel van haar huis, een van de 24 rug-aan-rugwoningen in de landschappelijke tuin achter het verbouwde voormalige klooster Sancta Monica in Esch, en begon met haar vriend Sebastiaan Fransen (27) uit Bleiswijk meteen te klussen.

,,Het hele complex en omgeving is echt prachtig verbouwd en ingericht”, liet Wendy gisteren weten. ,,Ik heb heel veel zin om hier te gaan wonen. In eerste instantie alleen, maar het is de bedoeling dat Sebastiaan later bij mij gaat intrekken. Nu helpt hij mij alvast mee met klussen. Nee, veel ervaring hebben we daar niet mee en we krijgen later ook nog wel hulp, maar het gaat tot nu toe heel goed met z’n tweetjes. We hebben nog geen ruzie gehad.”

Wendy kijkt uit naar het contact met de buren, ook starters op de woningmarkt. ,,Allemaal jonge mensen, heel gezellig. We hebben elkaar tijdens de kijkdagen en andere momenten al ontmoet. Iedereen is heel enthousiast en nieuwsgierig. Dat blijkt ook uit het feit dat degenen die nog even moeten wachten op de sleutel van hun woning toch alvast een kijkje komen nemen. Dat zou ik in hun geval ook gedaan hebben, want nu kun je pas echt goed zien hoe fraai het hier is geworden.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg