19:11:27    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 29 maart 2012 11:20 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2012 13:10 uur

'Prachtig wonen in Sancta Monica'

\'Prachtig wonen in Sancta Monica\'

Op de foto: Wendy Bosboom uit Vught is de trotse eigenaar van een van de 24 rug-aan-rugwoningen achter het voormalige kloostergebouw in Esch. Wendy’s vriend Sebastiaan Fransen (achter het raam) helpt mee met klussen. (Foto: Albert Stolwijk).

,,We hebben er zo’n anderhalf jaar op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we nu aan de slag.” Wendy Bosboom (27) uit Vught kreeg dinsdagochtend rond de klok van acht uur de felbegeerde sleutel van haar huis, een van de 24 rug-aan-rugwoningen in de landschappelijke tuin achter het verbouwde voormalige klooster Sancta Monica in Esch, en begon met haar vriend Sebastiaan Fransen (27) uit Bleiswijk meteen te klussen.

,,Het hele complex en omgeving is echt prachtig verbouwd en ingericht”, liet Wendy gisteren weten. ,,Ik heb heel veel zin om hier te gaan wonen. In eerste instantie alleen, maar het is de bedoeling dat Sebastiaan later bij mij gaat intrekken. Nu helpt hij mij alvast mee met klussen. Nee, veel ervaring hebben we daar niet mee en we krijgen later ook nog wel hulp, maar het gaat tot nu toe heel goed met z’n tweetjes. We hebben nog geen ruzie gehad.”

Wendy kijkt uit naar het contact met de buren, ook starters op de woningmarkt. ,,Allemaal jonge mensen, heel gezellig. We hebben elkaar tijdens de kijkdagen en andere momenten al ontmoet. Iedereen is heel enthousiast en nieuwsgierig. Dat blijkt ook uit het feit dat degenen die nog even moeten wachten op de sleutel van hun woning toch alvast een kijkje komen nemen. Dat zou ik in hun geval ook gedaan hebben, want nu kun je pas echt goed zien hoe fraai het hier is geworden.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Advertenties