02:28:25    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 februari 2012 17:01 uur, laatst gewijzigd op 05 februari 2012 18:55 uur

Prachtig schaatsweer in Boxtel

Prachtig schaatsweer in Boxtel

Op de foto: Lekker schaatsen op het Leysenven. (Foto: Peter de Koning).

De gemeente Boxtel en schaatsclub Viking '87 hebben zaterdag en zondag nog niets laten horen over de betrouwbaarheid van het ijs op bijvoorbeeld De Langspier en De Vorsenpoel. Ook het Leijsenven, altijd een prettige schaatsvijver, staat officieel nog te boek als een onbetrouwbare plek om de ijzers onder te binden.

Geschaatst wordt er echter volop in Boxtel, op plekjes voor fijnproevers. In de wijk In Goede Aarde bijvoorbeeld, op de vijver aan de Einsteinstraat is het volle bak. Met koek en zopie van de omwonenden... Zondagmiddag was er amper plaats om rondjes te schaatsen. Ook de beschut liggende poel van De Kleine Aarde werd (stiekem) in gebruik genomen.

De Huisvennen in de Kampina lokken steevast schaatsers die de wintersport combineren met genieten van de natuur. Ook de vennen op landgoed Venrode op Heult lokken veel schaatsers. ,,Jammer dat deze plek ontdekt is", zeggen de echte Venrode-fans. ,,Mede door Facebook en Twitter komen er steeds meer mensen deze kant op. Terwijl het hier anders zo lekker rustig is."

Het ijs in Kampina en Venrode is goed, maar is na de sneeuwbuien van vrijdag bedekt met een dikke winterdeken. Veel vrijwilligers hebben sneeuwschuivers meegenomen om baantjes te vegen. Op sommige plekken kraakt het ijs vervaarlijk. ,,Niet te lang op een plekje blijven staan", luidt het advies van de kenners.

Meer weten over schaatsen in Boxtel? Ga naar www.boxtel.nl.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Podium Boxtel Doornmalen electro Filipe EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Toverboom Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij Alfa Beleef Boxtel Remax-optimus