RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:47:25    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 04 november 2013 14:43 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2013 14:53 uur

Poll: meerderheid tegen 'Donders'

De gemeente Boxtel wil een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg voor bedrijventerrein Ladonk aanleggen. Vorige week is een principeakkoord bereikt voor het begin van de route bij de straat Colenhoef. Maar het tracé voert verder: via Loxvenseweg door agrarisch gebied De Donders naar de overweg ter hoogte van d’Ekker. Op de vraag in onze websiterubriek De Stelling of dit een goede oplossing is reageerden afgelopen maand 226 mensen.

Een ruime meerderheid van de deelnemers aan De Stelling ziet het tracé niet zitten: 69 procent ofwel 157 mensen. De overige 31 procent (69 mensen) is voorstander.

In het verlengde van de verkeersontsluiting van Ladonk speelt het al dan niet sluiten van de dubbele overweg in de Tongersestraat. De gemeenteraad kiest dinsdag 26 november uit twee varianten, waarbij zowel verkeersdeskundigen als B. en W. voorstellen een tunnel aan te leggen waarvan alleen voetgangers, fietsers en – in noodsituaties – hulpdiensten gebruik kunnen maken.

Werkgeversvereniging WeB pleit ervoor eerst een proefsluiting te organiseren, voordat de gemeenteraad een definitieve keuze maakt. Stemt u er mee in over de dubbele spoorwegovergang één of meerdere dagen tijdelijk te sluiten? Reageer op onze poll (rechts op dit scherm).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Tiga Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen 040Fit Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro SNS Bank Koppelmans Natasja fashion Toverboom Huidtherapie Geld en Makelaardij Geerts advies TopSlank Olieenzo Kindertuin Zwanenberg adviesgroep Beleef Boxtel