RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:39:56    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 10 oktober 2012 14:19 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2012 14:21 uur

Politiek ziet TALK-weg wel zitten

Politiek ziet TALK-weg wel zitten

Op de foto: De dubbele overweg in de Tongersestraat is het grote verkeersknelpunt van Boxtel. (Archieffoto Brabants Centrum).

De Boxtelse politiek kan zich prima vinden in de nieuwe verbindingsweg tussen de straat Colenhoef op bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg. Tijdens de behandeling van het voorlopig ontwerp in de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken klonken dinsdag ook kritische geluiden, waaronder van Jos Hegeman (D66). ,,Zorg eerst dat je over de benodigde financiën beschikt. Er is nu geen dekking.”

Wethouder Wim van der Zanden wil gelijktijdig optrekken met de plannen die ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Milieu hebben om het treinverkeer te intensiveren. Hij hoopt geld los te krijgen voor de oplossing van het verkeersknelpunt bij de dubbele overweg. De nieuwe TALK-weg kan hierbij een cruciale rol spelen, aldus de wethouder. ,,Het is van groot belang dat de planning van het Programma Hoogfrequent Spoor en de TALK-weg naadloos op elkaar aansluiten. Dat biedt de maximale kans op financiering”, benadrukte Van der Zanden dinsdagavond.

De politieke fracties lieten dinsdagavond weten blij te zijn met de aanpak van wethouder Wim van der Zanden. ,,De wethouder verdient een pluim voor zijn doortastendheid”, liet Ad van de Wetering (Boxtels Belang) weten, die adviseerde om de plannen gefaseerd uit te voeren. ,,Een besluit van de raad is noodzakelijk om geld te genereren.” Ook Ton Jonkers (VVD) was lovend over de handelswijze van het college. ,,Mijn complimenten voor de voortvarendheid waarmee dit belangrijke onderwerp wordt aangepakt.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair SNS Bank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo