RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:57:50    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 mei 2011 23:26 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2011 15:15 uur

Politiek steunt bouwplan SintLucas

Politiek steunt bouwplan SintLucas

Op de foto: Impressie van de nieuwbouw die SintLucas wil realiseren. Op het terrein tussen de Levensschool en de onderwijzerswoning komt een atelier voor creatieve opleidingen. (Illustratie: Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg, Boxtel).

De Boxtelse gemeenteraadsfracties scharen zich unaniem achter het bouwplan van onderwijsinstelling SintLucas aan de Burgakker. Op de plek naast de Levensschool, waar twee jaar geleden een atelier van de mbo-school afbrandde, moet een gebouw voor ambachtelijke opleidingen verrijzen.

Hoewel er nog zorgen zijn over de oplossing van het parkeervraagstuk én over de gevolgde inspraakprocedure om het bestemmingsplan te wijzigen, steunen alle raadsfracties het bouwplan. Dat werd vanavond duidelijk in de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken. De woordvoerders van alle partijen vinden de herinrichting van het terrein een verbetering, temeer omdat ook ruimte komt voor natuurbeleving bij de Dommel.

Omwonenden drongen aan om de nieuwbouw minder hoog te maken zodat het verlies aan privacy wordt beperkt, maar vonden weinig gehoor bij de politici. Alleen Paul van Hellemondt (VVD) deed een beroep op wethouder Wim van der Zanden om met dit verzoek rekening te houden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding