15:52:57    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 juni 2011 15:39 uur, laatst gewijzigd op 25 juni 2011 11:03 uur

Politiek positief over Bloemendael

Politiek positief over Bloemendael

Hoewel de wijze van communiceren met de burgers en gemeenteraadsleden ’niet netjes’ werd genoemd, waren de leden van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken positief over het plan Bloemendael. Binnen dit project worden door projectontwikkelaar Wim Vugts uit Haaren in buurtschap de Roond vijf langgevelboerderijen gebouwd.

De commissieleden Dave van de Ven (SP) en Jos Hegeman (D66) waren het oneens met de gevoerde procedures. ,,Ik begrijp dat er snelle beslissingen moesten worden genomen doordat het beleid van de provincie Noord-Brabant per 1 juli wijzigt, maar dat is nog geen reden om een dergelijk plan zo plotseling te lanceren. De burgers worden niet serieus genomen”, foeterde Van de Ven.

Hegeman sloot zich hierbij aan: ,,De burger moet de rug recht houden: hier mag het college van B. en W. niet mee wegkomen. De Boxtelaren zijn hierover veel te laat voorgelicht. Het beleid gaat ten koste van de inwoners.” Ook Bernadette Hoogakker (CDA) oordeelde dat het plan is doorgevoerd zonder goed overleg met de burgers. ,,We gaan een stap te snel met dit plan.”

Tijdens een hoorzitting werden eerder al de door de inwoners ingediende zienswijzen behandeld. Volgens Mariëlle van Alphen (Balans) is het logsich dat er veel reacties uit de omgeving zijn gekomen: ,,Het is een ingrijpende verandering”, stelde het raadscommissielid. ,,Hoewel de communicatie niet correct is verlopen, vind ik het een goed plan waarin veel mogelijkheden zitten voor Boxtel.”

Wethouder Wim van der Zanden onderschreef de kritiek van de raadscommissieleden. ,,De communicatie had inderdaad wel beter gekund”, erkende Van der Zanden. ,,We moesten echter snel actie ondernemen vanwege einddatum bij de provincie. We hebben nog uitstel gevraagd, maar dat was niet mogelijk.” Volgens de wethouder wordt met het bestemmingsplan voor De Roond al eerder vastgesteld beleid voortgezet. ,,In 2006 en 2007 zijn deze plannen al gemaakt, het was toen echter niet mogelijk deze uit te voeren. Nu hebben we een kans en die moeten we ook pakken”, aldus Van der Zanden.

De gemeenteraad behandelt het bestemmingsplan op dinsdag 28 juni in haar maandelijkse vergadering.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek TopSlank Filipe Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Olieenzo Geerts advies buisman optiek Podium Boxtel Elan Bikes support Alfa