RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:23:47    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 05 december 2012 17:09 uur, laatst gewijzigd op 05 december 2012 17:21 uur

Politiek kritisch op reststrokenplan

De politieke partijen in Boxtel hebben dinsdagavond stevige kritiek geleverd op de beleidsnota Snippergroen. ,,Wij zijn teleurgesteld in de uitwerking van de motie”, zei Jan Vervoorn van coalitiepartij Balans.

Wethouder Peter van de Wiel liet weten dat de gemeente nu incidenteel reststroken verhuurt, maar niet verkoopt. ,,In deze nota is wel degelijk sprake van een beleidswijziging. Vanaf 2007 hebben we geen grond meer verkocht, maar vanaf 1 januari 2013 gebeurt dat wél. Ik ben er bovendien van overtuigd dat dit nieuwe plan geld gaat opleveren, al gaan we er niet vanuit dat de gemeente hiermee de Zilvervloot binnenhaalt of substantiële inkomsten in de wacht sleept. Die zullen beperkt zijn, al houden we wel wat over.”

Ad van de Wetering (Boxtel Belang) was niet te spreken over de nota. ,,Er verandert niet veel ten opzichte van de huidige situatie. Dit plan levert de gemeente weinig op.” Jos Hegeman (D66) was duidelijk in zijn oordeel. ,,Ik zie weinig voordelen. Kijk maar naar de kanttekeningen, waaronder de opmerking dat het aantal grondstroken dat in aanmerking komt voor verkoop beperkt is.”

Dave van de Ven (SP) deed ook een duit in het zakje: ,,De kosten wegen niet op tegen de baten. Het is zinloos om de nota goed te keuren en vanaf 2013 van kracht te laten worden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Huidtherapie 040Fit Beleef Boxtel Geerts advies Rijschool Dolman TopSlank Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Natasja fashion SNS Bank Gemeente Boxtel Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans Olieenzo Modecentrum Frans Theelen