RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:10:56    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 13 november 2013 01:09 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2013 09:54 uur

Politiek dubt nog over spoorplan

Politiek dubt nog over spoorplan

Op de foto: De dubbele spoorwegovergang in de Tongersestraat zorgt al decennia voor politieke discussie in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De fracties van PvdA/GroenLinks, SP en Boxtels Belang geven als verkeersoplossing voor de situatie bij de dubbele overweg in de Tongersestraat de voorkeur aan een fietstunnel. VVD voelt meer voor een autotunnel, terwijl D66 wel iets ziet in een combinatie van de twee varianten.

De coalitiepartijen Combinatie95 en InBox en de oppositiepartijen D66, Balans en CDA hebben de knoop nog niet doorgehakt en wachten met een keuze tot de raadsvergadering.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een massaal bezochte vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken. Negen insprekers voerden het woord, waaronder oud-verkeerswethouder Wim van der Zanden. Hij sprak op persoonlijke titel. ,,Boxtel is nog nooit zo dicht bij een oplossing geweest voor de dubbele spoorwegovergang. Ik wens de leden van de commissie en de gemeenteraad daarom veel wijsheid toe bij hun beslissing", zei Van der Zanden.

Eerder werd al duidelijk dat het Boxtelse college van B. en W. voorstander is van een fietstunnel en daarmee van afsluiting van de dubbele spoorwegovergang voor autoverkeer. Zij adviseert de gemeenteraad ook te kiezen voor een tunnel voor fietsers en voetgangers en eventueel hulpdiensten. Automobilisten moeten in deze variant via een verbrede Keulsebaan en een toekomstige weg tussen bedrijventerrein Ladonk en de Kapelweg worden gestuurd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank