17:30:20    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 27 juni 2011 08:58 uur, laatst gewijzigd op 27 juni 2011 09:11 uur

’Politiehond kan veel met neus'

’Politiehond kan veel met neus\'

Op de foto: Lid Martien Bos van de politiehondenclub Steeds Vooruit in actie met zijn hond Haron in het bos aan de Gemondsedijk. De leerlingen van de Sint-Lambertusschool kijken aandachtig toe. (Foto: Peter de Koning).

De politiehondenvereniging Steeds Vooruit uit Gemonde vierde het vijftigjarig jubileum zaterdag onder meer met een nationale wedstrijd en een feestelijke avond die muzikaal werd opgeluisterd door Disco M’n Bruur. Eén dag eerder kwamen zo’n negentig leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Sint-Lambertusschool langs op het fraai onderhouden complex aan de Gemondsedijk om een demonstratie bij te wonen.

Voorzitter Willie Toelen en Ad Verstijnen van de jubilerende politiehondenclub legden vrijdagmiddag aan de basisscholieren en hun leraren en begeleiders uit hoe een politiehond, een speurhond en een reddingshond afgericht worden. Vervolgens gaven verschillende leden van Steeds Vooruit, waaronder Jan Toelen met hond Gino en Martien Bos met Haron een demonstratie.

,,Jullie zien hier een aantal grote en sterke politiehonden, die heel veel kunnen met hun neus. Die helpt ze onder meer om van alles te vinden en op te sporen, waar we vanmiddag een aantal voorbeelden van laten zien”, vertelde Verstijnen. ,,De honden moeten bovendien héél goed kunnen luisteren naar hun baasjes. Jullie moeten wel opletten en geen rare dingen doen, want als een politiehond aan het werk is, ziet hij iedereen als een mogelijke crimineel. Maar pas als die boef, bijvoorbeeld een inbreker, écht niet wil luisteren, zal de hond bijten. Eerder echt niet.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Elan Bikes support TopSlank Alfa Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Toverboom Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Filipe buisman optiek Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies