RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:48:20    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 27 juni 2011 08:58 uur, laatst gewijzigd op 27 juni 2011 09:11 uur

’Politiehond kan veel met neus'

’Politiehond kan veel met neus\'

Op de foto: Lid Martien Bos van de politiehondenclub Steeds Vooruit in actie met zijn hond Haron in het bos aan de Gemondsedijk. De leerlingen van de Sint-Lambertusschool kijken aandachtig toe. (Foto: Peter de Koning).

De politiehondenvereniging Steeds Vooruit uit Gemonde vierde het vijftigjarig jubileum zaterdag onder meer met een nationale wedstrijd en een feestelijke avond die muzikaal werd opgeluisterd door Disco M’n Bruur. Eén dag eerder kwamen zo’n negentig leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Sint-Lambertusschool langs op het fraai onderhouden complex aan de Gemondsedijk om een demonstratie bij te wonen.

Voorzitter Willie Toelen en Ad Verstijnen van de jubilerende politiehondenclub legden vrijdagmiddag aan de basisscholieren en hun leraren en begeleiders uit hoe een politiehond, een speurhond en een reddingshond afgericht worden. Vervolgens gaven verschillende leden van Steeds Vooruit, waaronder Jan Toelen met hond Gino en Martien Bos met Haron een demonstratie.

,,Jullie zien hier een aantal grote en sterke politiehonden, die heel veel kunnen met hun neus. Die helpt ze onder meer om van alles te vinden en op te sporen, waar we vanmiddag een aantal voorbeelden van laten zien”, vertelde Verstijnen. ,,De honden moeten bovendien héél goed kunnen luisteren naar hun baasjes. Jullie moeten wel opletten en geen rare dingen doen, want als een politiehond aan het werk is, ziet hij iedereen als een mogelijke crimineel. Maar pas als die boef, bijvoorbeeld een inbreker, écht niet wil luisteren, zal de hond bijten. Eerder echt niet.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair