08:16:24    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 februari 2013 09:45 uur

Pola van der Donck overleden

Pola van der Donck overleden

Op de foto: Pola van der Donck gefotografeerd in 2004. Links op de tafel is een ingelijst portret te zien van haar broer Martin Scheepers, die in 1985 overleed aan de gevolgen van aids. (Archieffoto Brabants Centrum).

Pola van der Donck is woensdag op 90-jarige leeftijd plotseling overleden. De Boxtelse aids-activiste zette jarenlang projecten op in Zambia. In dit Afrikaanse land, dat hard getroffen is door aids en hiv, heeft Van der Donck onder meer het kinderdorp Palabana gesticht waar weeskinderen worden opgevangen en opgeleid.

De Boxtelse schreef het boek ’Martin mijn broer’. Martin Scheepers overleed in 1985 aan de gevolgen van aids. Om de aandacht op deze ziekte te vestigen, schreef Van der Donck in het boek over haar confrontatie met de ziekte.

De opbrengsten van dit boek kwamen ten goede aan de aidsbestrijding in Zambia. Daar kwam in 2005 een langgekoesterde wens van de Boxtelse schrijfster in vervulling. Ze kon er het kinderdorp Palabana openen waar weeskinderen van overleden aidspatiënten worden opgevangen.

Pola van der Donck overleed woensdagmiddag in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Daar sliep zij rustig in, nadat ze onverwacht was getroffen door een herseninfarct.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel Remax-optimus Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa Elan Bikes support Geld en Makelaardij Olieenzo Toverboom Filipe TopSlank Doornmalen electro buisman optiek