RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:23:27    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 29 mei 2011 14:08 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2011 17:21 uur

Poezieroute in Boxtel en Liempde

Poezieroute in Boxtel en Liempde

Op de foto: Victor Vroomkoning en wethouder Anton van Aert nemen de Boxtelse poezieroute in gebruik. Vroomkonings gedicht 'Boxtel' is bevestigd aan de gevel van het gemeentehuis. (Foto: Gerard Schalkx).

Dichter Victor Vroomkoning, pseudoniem voor Walter van de Laar, heeft zondagochtend op de Markt in Boxtel een poezieroute in gebruik genomen. Hij deed dat met wethouder Anton van Aert.

Na de onthulling van het gedicht 'Boxtel', dat is bevestigd aan de voorgevel van het gemeentehuis, verzorgde Vroomkoning met enkele tientallen belangstellenden een wandeling langs de andere gedichten die in het centrum zijn opgehangen.

De route voerde onder meer langs Het IJscafe op de hoek van de Kruisstraat en de Rechterstraat. Hier groeide Vroomkoning op. Daarnaast wandelde hij over de Burgakker, voorbij de Sint-Petrusschool, en werd kasteel Stapelen bezocht.

De poezieroute is een initiatief van Maarten van den Elzen uit Uden. Andere dichters wier werk in Boxtel en Liempde is te zien, zijn Albert Megens en Jasper Mikkers. Megens' werk hangt aan de Esschebaan, Mikkers' gedichten zijn opgehangen in Liempde.

De poezieroute is ook in boekvorm verschenen en voor 7,50 euro verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc in Boxtel en de VVV-steunpunten in Boxtel en Liempde.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geerts advies Doornmalen electro Geld en Makelaardij SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Olieenzo