RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:00:38    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 11 januari 2015 17:27 uur, laatst gewijzigd op 11 januari 2015 17:31 uur

Poëzie op hoog niveau in Boxtel

Poëzie op hoog niveau in Boxtel

Op de foto: Sara Eelen, een van de winnaars van de prefinale van DichtSlamRap, houdt een voordracht in café Te Temps Perdu in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De dichters Luuk Wojcik uit Roermond en Sara Eelen uit Zoersel in België hebben zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van DichtSlamRap, die op 29 januari wordt gehouden in café Le Temps Perdu in Boxtel. In hetzelfde café werd de prefinale gehouden waaraan acht poëten meededen.

Onder de deelnemers was de Boxtelse tekstschrijver en componist Wim Kuipers, die tijdens zijn optreden koos voor het gedicht 'Gras' en een muzikale uitvoering van 'Allemaal kampioen'. Kuipers behoorde niet tot de winnaars, maar liet een prima indruk achter.

Dat deed ook de pas 17-jarige dichteres Lisette Ntukabumwe uit Breda, die prachtige poëzie voordroeg. Voor Lisette is gedichten schrijven een mentale en fysieke verslaving, zo bekende ze in Boxtel. Ze nam al deel aan de Kunstbende en theaterfestival Boulevard, maar viel in Le Temps Perdu af in de tweede ronde.

Dat gold ook voor de Drentse Ria Westerhuis, die een pakkende slamvoordracht hield waarmee ze een plek in de tweede ronde verdiende. Daarin waren Luuk Wojcik en Sara Eelen volgens de jury echter beter. Voor Eelen was het een mooie bekroning. Ook vorig jaar kwam ze ver in Boxtel, maar viel ze af in een sterker deelnemersveld. Wojcik is een gelauterd dichter die komende week meedoet aan de halve finale van het NK Poetryslam.

Brabants Centrum staat donderdag 15 januari uitgebreid stil bij DichtSlamRap en laat meer dichters aan het woord. De finale van het poëziefestival wordt donderdag 29 januari vanaf 20.00 uur gehouden in Le Temps Perdu. Meer weten? Kijk op www.dichtslamrap.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen