19:32:07    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 16 juni 2011 19:46 uur, laatst gewijzigd op 18 juni 2011 10:04 uur

Podium Boxtel klaar voor zesde theaterseizoen

Podium Boxtel klaar voor zesde theaterseizoen

Op de foto: Voorzitter Edo Heslinga (rechts) poseert met bestuurslid Frank Maas voor Podium Boxtel aan de Burgakker. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gaat goed met Podium Boxtel. Het theater aan de Burgakker lokt steeds meer cultuurliefhebbers en aan de vooravond van het zesde seizoen wordt duidelijk dat steeds meer grote namen op het affiche komen te staan. Oude bekenden als Gerard van Maasakkers, Margriet Eshuijs, Karin Bruers en Leon van der Zanden keren terug, nieuw zijn Peter Faber, Frans van Deursen en een avondvullend programma boordevol stand-up comedy.

Voorzitter Edo Heslinga nam het stokje begin dit jaar over van Jules Groenen, die Podium Boxtel vanaf de start in het najaar van 2006 op de kaart heeft gezet. Het bestuur van de Stichting Podium Boxtel is verder versterkt met Frank Maas, die de portefeuille communicatie gaat beheren en de theaterzaal nog meer bekendheid wil geven binnen de Boxtelse samenleving. ,,Podium Boxtel moet uitgroeien tot dé culturele ontmoetingsplaats van deze gemeente”, zegt Maas. ,,We gaan verschillende doelgroepen actief benaderen om kennis te maken met deze kleinschalige en daardoor intieme voorziening.”

Podium Boxtel kan prima rapportcijfers overleggen, zo vertelt voorzitter Heslinga. Binnen een kring van kleinere theaterzalen boekt de zaal op het terrein van SintLucas goede resultaten; veel voorstellingen zijn uitverkocht of lokken veel toeschouwers. Gerard van Maasakkers is altijd uitverkocht, net als Brabant Plat. Ook dat ludieke gezelschap keert komend seizoen terug.

Donderdag 16 juni is de vrije verkoop gestart en kunnen belangstellenden kaarten reserveren voor alle shows die komend seizoen in de theaterzaal aan de Burgakker worden verwacht. Kaartverkoop vindt plaats via www.podiumboxtel.nl. Losse kaarten voor de voorstellingen in Podium Boxtel zijn te koop bij boekhandel Elckerlijc aan de Markt en bij het UITpunt in Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker.

Het complete programma van Podium Boxtel staat donderdag 16 juni in de papieren editie van Brabants Centrum.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Filipe Doornmalen electro buisman optiek Meubelmakerijdenberg TopSlank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Geerts advies Toverboom EmielTechniek Elan Bikes support Olieenzo