RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:22:30    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 21 september 2013 15:46 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2013 15:49 uur

Ploegersprinsen in eregalerij

Ploegersprinsen in eregalerij

Op de foto: Theo Legius (links) en Piet van Berkel zijn blij met de geste van de Liempdse prinsenvereniging. Ze zwaaiden in respectievelijk 1983 en 1984 de scepter over Ploegersland. (Foto: Gerard Schalkx).

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag in Den Haag. Vier etmalen later is het Prinséndag. In Liempde. De mannen die ooit tijdens carnaval de scepter zwaaiden over Ploegersland trekken er op uit. Zaterdag alweer voor de 25e keer en daarom kregen ze een cadeautje…

Oprichter Piet van Berkel van het Gilde der Prinsen was zowaar licht ontdaan toen hij uit handen van de regerende leutmonarch Lars d’n Urste van De Ploegers een serie fotolijsten kreeg waarin al diens voorgangers zijn vereeuwigd. De eregalerij krijgt een plaatsje in De Punder, de residentie van De Ploegers.

Maar het cadeautje bleef niet lang in het bezit van de oud-prinsen. Van Berkel schonk de fotoserie snel terug aan voorzitter Désiré van Laarhoven van de Liempdse prinsenvereniging. Want de laatste lijst kende nog vier lege plekken voor toekomstige koldervorsten. ,,Dan hebben wij er in elk geval geen gedoe meer mee”, schaterde de preses van het prinsengilde in zaal De Kloosterhof. Daar vertrokken de voormalige hoogheden met hun partners voor een fietstocht door de omgeving.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Toverboom Tiga Doornmalen electro Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen Natasja fashion Olieenzo Geerts advies 040Fit Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep Meubelmakerijdenberg TopSlank Rijschool Dolman