RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:55:12    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 14 mei 2011 00:14 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2011 11:54 uur

Ploegersbeeld in Dorpshof

Ploegersbeeld in Dorpshof

Op de foto: Dorpsraadslid Jan van der Weijden en de Boxtelse beeldhouwster Irene Hazenberg bij het kunstwerk dat prinsenvereniging De Ploegers aan de Dorpshof in Liempde plaatste. (Foto: Gerard Schalkx).

Prinsenvereniging De Ploegers heeft bij de aftrap van de feestelijkheden rondom het vier keer elfjarig bestaan vanavond een kunstobject onthuld aan de Dorpshof. Dat gebeurde door de Boxtelse beeldhouwster Irene Hazenberg en dorpsraadslid Jan van der Weijden.

Onder toeziend oog van prins Tuur met zijn raad van elf en jeugdprinses Krulleke en haar gevolg verwijderden Hazenberg en Van der Weijden de blauw-gele Ploegersvlag van het kunstwerk dat is vervaardigd van zwart serpentijn.

Drie koppen symboliseren de jeugd, de muziek en de prins zo gaf Piet van Berkel namens de maakster aan: ,,Drie pijlers van het openbaar carnaval." Hazenberg, sinds ruim een jaar lid van beeldhouwgroep De Bosrand in haar woonplaats, maakte het beeld geheel belangeloos. Ze stak er tachtig uur beitelen, vijlen en schuren in. Als voorzitter van het Gilde der Prinsen gaf Van Berkel aan dat ook de voormalige koldervorsten van Ploegersland hun steentje aan het kunstwerk hebben bijgedragen: namelijk door de hardstenen sokkel voor hun rekening te nemen.

President Theo Megens gaf aan dat prinsenvereniging De Ploegers de creatie van Irene Hazenberg aanbiedt aan de Liempdse bevolking: ,,Want wie jarig is trakteert." Dat hij Jan van der Weijden betrok bij de onthulling is opmerkelijk; zowel burgemeester Frank van Beers als wethouder Peter van de Wiel (voorzitter van de dorpsraad) keken vanaf de zijlijn toe.

De onthulling werd afgesloten met het zingen van het Liempds volkslied onder aanvoering van Theo Legius.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen