07:06:56    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 02 april 2012 17:14 uur, laatst gewijzigd op 02 april 2012 17:18 uur

Ploegers bijeen in Lennisheuvel

Ploegers bijeen in Lennisheuvel

Op de foto: De winnaars van de ploegwedstrijden in Lennisheuvel poseren met hun trofee op de akker aan de Mijlstraat. (Foto: Luud Jacobs, KLW).

De Klassieke Landbouw Werktuigenvereniging (KLW) organiseerde zondag op een terrein aan de Mijlstraat in Lennisheuvel het jaarlijks ploegkampioenschap. In drie categorieën konden de welgeteld 53 deelnemers prijzen winnen: rondgaande wielploegen, rondgaande hefploegen en heen en weergaande ploegen.

Een deskundige jury beoordeelde tijdens de titelstrijd verschillende facetten van het ploegwerk, onder meer de diepte en rechtheid van de voor en de manier waarop groen en stoppels onder het zand worden gewerkt. Verder werd nauwlettend bekeken dat niet dieper dan 25 centimeter werd geploegd en dat alle ’ruggen’ gelijkmatig en recht waren.

Alle prijswinnaars ontvingen een trofee, die beschikbaar was gesteld door loon- en grondverzetbedrijf Van Pinxteren in Boxtel. Indien de winaars zijn aangesloten bij georganiseerde ploegverenigingen, kan kwalificatie voor nationale en internationale kampioenschappen worden afgedwongen.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen