RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:58:02    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 augustus 2014 18:49 uur, laatst gewijzigd op 26 augustus 2014 18:50 uur

Ploeg De Kort grijpt etappezege

Ploeg De Kort grijpt etappezege

De Duitse sprinter John Degenkolb, ploegmaat van Liempdenaar Koen de Kort, heeft dinsdag de etappezege gepakt in La Vuelta. Het was de eerste ritzege voor de Nederlandse formatie Giant-Shimano.

Degenkolb, ook sterk in klimritten, was de snelste in een peloton van zo'n vijftig renners dat finishte in het snikhete Cordoba. Na een tamelijk vlakke rit bestond het slot van de 167 kilometer lange etappe uit de beklimming van een berg met een hellingpercentage van 14.

Op Twitter liet De Kort weten heel trots te zijn op de zege van zijn ploegmaat. Hij sprak van geweldig teamwork dat Degenkolb de eindzege in de vierde etappe bracht. De Duitser op zijn beurt dankte zijn teamleden voor de bijdrage aan het resultaat.

Het algemeen klassement wordt thans aangevoerd door de Australië Michael Matthews van Orica Green Edge. Alejandro Valverde (Movistar) staat op 15 seconden op de tweede plek. (Foto: La Vuelta).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Huidtherapie Geerts advies SNS Bank Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij