RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:38:04    zaterdag, 22 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Vrijdag, 20 september 2013 12:15 uur, laatst gewijzigd op 20 september 2013 13:50 uur

Plantenbakken blijven niet drijven

Plantenbakken blijven niet drijven

Op de foto: Vrijdagochtend werden de drijvende plantenbakken weer uit de Dommel bij de Zwaanse Brug getakeld. (Foto: Henk van Weert).

UPDATE - Het laatste klusje in het herinrichtingsproject Dommel door Boxtel verloopt niet helemaal soepel. Donderdagmiddag is een drijvende looprichel geplaatst onder de Zwaanse Brug geplaatst en dat ging goed. Maar de eveneens drijvende plantenbakken die hieraan bevestigd moeten worden, zonken toen er zand in werd gestort.

Vrijdagochtend zijn de plantenbakken weer verwijderd. De constructeur heeft een berekeningsfout gemaakt, meldt een woordvoerster van waterschap De Dommel, samen met de gemeente Boxtel opdrachtgever van het project. Het drijvend vermogen wordt de komende weken vergroot. ,,Zodat we komend voorjaar van een fraaie ecologische verbindingszone met groen kunnen genieten", aldus de woordvoerster. De onderhoudsvrije looprichel is wel geplaatst, zodat kleine dieren toch in staat zijn onder de brug door hun weg te vervolgen op de oostelijke rivieroever.

Zondag 22 september wordt miljoenenproject Dommel door Boxtel om 15.00 uur officieel opgeleverd bij de nieuwe aanlegkade nabij de Zwaanse Brug. Even later start Dommeltheater, een varende stoet die het Boxtelse verhaal van de rivier uitbeeldt.

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Tiga Rijschool Dolman Kindertuin Koppelmans Geld en Makelaardij 040Fit Toverboom Huidtherapie Geerts advies Zwanenberg adviesgroep TopSlank SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Uitvaartonderneming Bijnen