23:07:18    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 14 november 2013 12:24 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2013 17:07 uur

'Plannen De Rots niet haalbaar'

\'Plannen De Rots niet haalbaar\'

Het bestuur van De Rots stuurde vorige week een brandbrief naar de gemeente waarin zij vroeg om duidelijkheid over de toekomst van het gemeenschapshuis in Boxtel-Oost. Het college van B. en W. heeft woensdag in een gesprek met het bestuur van De Rots aangegeven dat zij de plannen van het bestuur niet haalbaar acht.

,,We hebben veel waardering voor de genomen moeite om te zoeken naar mogelijkheden om De Rots nieuw leven in te blazen, maar moeten constateren dat het plan niet haalbaar lijkt.” Het college noemt de extra investeringen in het gebouw en de activiteiten die niet concreet genoeg zijn als argumenten. Ook staan de activiteiten die het bestuur voorstelt, zoals een winkelruimte en zelfstandige geesten, op gespannen voet met het huidige bestemmingsplan. Het gemeentebestuur stelt wel dat actief naar oplossingen moet worden gezocht als De Rots niet langer te exploiteren is.

De bevindingen worden voorgelegd aan de raadscommissie Maatschappelijke Zaken. ,,Het is mogelijk dat dit al gebeurt in de vergadering van aanstaande maandag, maar dat beslissen de commissieleden zelf”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. SP en Balans pleitten eerder deze week al per brief voor agendering van De Rots in de raadscommissie van Maatschappelijke Zaken.

Het bestuur van het Boxtelse gemeenschapshuis stelt in een reactie dat zij erg geschrokken is van het besluit van het college van B. en W. ,,Het college geeft aan dat De Rots open moet blijven, maar dat het gemeenschapshuis niet commercieel verkocht gaat worden. Wij vragen ons af hoe het dan wel moet, maar daar wordt niet over gesproken. We vragen om eens kans", zo licht het bestuur toe in een brief aan de raadscommissieleden van Maatschappelijke Zaken.

Het bestuur hoopt op een investering in het dak, de keuken en lift. ,,Dit kan worden terugverdiend als het pand alsnog verkocht wordt. De tijd dringt." Daarom pleiten de bestuursleden, net als de SP en Balans, voor agendering van het gemeenschapshuis in de raadscommissie van maandag 18 november.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geerts advies