RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:16:32    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 21 juli 2014 11:03 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2014 11:06 uur

Plan voor villa bij Meulenbrug

Plan voor villa bij Meulenbrug

Op de foto: De Dommeloever bij de Meulenbrug zelf blijft onbebouwd, maar aan de Deken De Wijsstraat gaan Ad en Anja Schellekens een fraaie woning bouwen. (Foto: Henk van Weert).

Op de vroegere schapenwei tussen de Deken De Wijsstraat en de Dommel verrijst een fraaie villa. De welstandscommissie van de gemeente Boxtel boog zich vorige week voor het eerst over het bouwplan van Ad en Anja Schellekens, tot vorig jaar eigenaar van de supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof. Het ontwerp van architect Frans van der Eerden werd omschreven als een ’hartstikke mooi plan’.

Het echtpaar Schellekens woont momenteel in Liempde waar het eerder ook een supermarkt runde. Maar de geboren Boxtelaren hebben altijd de wens om de oude dag te slijten in het centrum van hun geboorteplaats. Het riante woonhuis verrijst nabij de Meulenbrug, die een verbinding voor fietsers en voetgangers vormt tussen Molenweide/Deken De Wijsstraat en de Van der Voortweg aan de overkant van het water.

De te bouwen villa past volgens de leden van de welstandscommissie prima bij het naastgelegen huis in stijl van de Bossche School dat bijna 25 jaar geleden werd gebouwd door toenmalig burgmeester Ton Rombouts en destijds nogal wat stof deed opwaaien.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Olieenzo