00:41:41    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 21 juli 2014 11:03 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2014 11:06 uur

Plan voor villa bij Meulenbrug

Plan voor villa bij Meulenbrug

Op de foto: De Dommeloever bij de Meulenbrug zelf blijft onbebouwd, maar aan de Deken De Wijsstraat gaan Ad en Anja Schellekens een fraaie woning bouwen. (Foto: Henk van Weert).

Op de vroegere schapenwei tussen de Deken De Wijsstraat en de Dommel verrijst een fraaie villa. De welstandscommissie van de gemeente Boxtel boog zich vorige week voor het eerst over het bouwplan van Ad en Anja Schellekens, tot vorig jaar eigenaar van de supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof. Het ontwerp van architect Frans van der Eerden werd omschreven als een ’hartstikke mooi plan’.

Het echtpaar Schellekens woont momenteel in Liempde waar het eerder ook een supermarkt runde. Maar de geboren Boxtelaren hebben altijd de wens om de oude dag te slijten in het centrum van hun geboorteplaats. Het riante woonhuis verrijst nabij de Meulenbrug, die een verbinding voor fietsers en voetgangers vormt tussen Molenweide/Deken De Wijsstraat en de Van der Voortweg aan de overkant van het water.

De te bouwen villa past volgens de leden van de welstandscommissie prima bij het naastgelegen huis in stijl van de Bossche School dat bijna 25 jaar geleden werd gebouwd door toenmalig burgmeester Ton Rombouts en destijds nogal wat stof deed opwaaien.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Geld en Makelaardij Remax-optimus Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie TopSlank Toverboom Filipe EmielTechniek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen