RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:00:46    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 02 februari 2012 15:04 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2012 13:30 uur

Pinautomaat niet terug in Esch

Pinautomaat niet terug in Esch

Op de foto: De pinautomaat in het centrum van Esch raakte in de vroege ochtend van 18 augustus onherstelbaar beschadigd tijdens een mislukte ramkraak. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Na een aantal uitgebreide en grondige onderzoeken heeft de directie van Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken besloten om in Esch géén geldautomaat meer te plaatsen. Sinds de plofkraak in augustus vorig jaar kunnen inwoners niet meer contant geld pinnen bij de bank.

Tanja Kliphuis, manager marketing, communicatie en coöperatie van de Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken, liet deze week weten dat de gesprekken met diverse partijen in Esch, waaronder het bestuur van dorpshuis De Es en de Spar in Esch, niet geleid hebben tot het plaatsen van een nieuwe automaat. De terugplaatsing van de pinmachine op de oude locatie bleek geen optie. De bewoners van het voormalige bankkantoor aan het Marktplein stonden na het incident niet te juichen over een terugkeer van de geldautomaat.

Kliphuis: ,,Onderzoeken hebben uitgewezen dat het onverantwoord is om in Esch terug te keren met een geldautomaat. Naast de veiligheidsrisico’s zijn het steeds geringere gebruik van de automaat in combinatie met de hoge jaarlijkse exploitatiekosten de belangrijkste argumenten voor onze keuze.”

De directie van Raboank ’s-Hertogenbosch en Omstreken beseft dat het niet terugkeren van de geldautomaat in Esch vervelend is, met name voor de klanten die minder mobiel zijn. Kliphuis: ,,Deze personen bieden wij een gratis zogeheten geldbezorgservice aan, waarbij onze klanten een geldbedrag kunnen bestellen dat vervolgens thuisbezorgd wordt.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geld en Makelaardij