RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:01:35    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 11 mei 2013 12:03 uur, laatst gewijzigd op 11 mei 2013 12:11 uur

Petitie herinvoering starterslening

De politieke partij Combinatie95 is gestart met een petitie voor de herinvoering van de starterslening in de gemeente Boxtel. Het college van B. en W. heeft laten weten dat zij het belangrijk vindt starters te ondersteunen en dat zij een college- en raadsvoorstel aan het voorbereiden is over de mogelijke herinvoering van deze lening die jongeren helpt bij de financiering van een koopwoning.

De gemeente Boxtel zette de starterslening per 1 januari 2013 stop, omdat het rijk en de provincie stopten met de medefinanciering van deze constructie. Inmiddels heeft de rijksoverheid weer geld beschikbaar gesteld voor deze lening. Voordat starters hier gebruik van kunnen maken, is het ook nodig dat de gemeente weer budget beschikbaar stelt. De rijksoverheid financiert namelijk vijftig procent van de lening. Dat was voor Combinatie95 aanleiding om in maart het college van B. en W. te verzoeken ook in de gemeente Boxtel deze starterslening weer in te voeren.

Het college liet weten dat het college- en raadsvoorstel over de herinvoering van de starterslening in voorbereiding is. In de maand juni wordt een besluit verwacht. Jongeren van Combinatie95 zijn inmiddels een petitie gestart om het belang van deze lening extra te benadrukken. Klik hier voor de petitie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding