RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:01:17    vrijdag, 21 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Woensdag, 23 juli 2014 19:24 uur

'Peters Hoek' rouwt klappend...

Enkele honderden mensen verzamelden zich woensdagmiddag vanaf vijf uur op viaduct Peters Hoek in Boxtel. Net als bij andere oversteken van de rijksweg A2 dromde jong en oud samen als eerbetoon aan de overledenen van de vliegramp in Oekraïne. Rond kwart over zes passeerde de stoet rouwauto’s Boxtel.

Hoewel zich in neergestorte toestel van Malaysia Airlines geen inwoners uit de gemeente Boxtel bevonden, is ook hier het gevoel van verslagenheid en onmacht over het drama dat zich vorige week donderdag in het luchtruim boven Oost-Oekraïne voltrok groot. Na een weifelend begin klonk bij Peters Hoek applaus als laatste groet aan de stoffelijke resten van veertig van de 193 Nederlandse slachtoffers. De overige lichamen arriveren de komende dagen op Eindhoven Airport.

Ondanks de drukte op het smalle fietspad langs de Schijndelsedijk bleef het rustig. Enkele passanten konden weliswaar met moeite door de menigte heen komen, maar het lukte. De twee politieagenten die een oogje in het zeil hielden hoefden niet in actie te komen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Gemeente Boxtel Tiga Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep Rijschool Dolman TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen 040Fit Huidtherapie Toverboom SNS Bank Beleef Boxtel Natasja fashion Koppelmans