17:06:05    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 juli 2014 19:24 uur

'Peters Hoek' rouwt klappend...

Enkele honderden mensen verzamelden zich woensdagmiddag vanaf vijf uur op viaduct Peters Hoek in Boxtel. Net als bij andere oversteken van de rijksweg A2 dromde jong en oud samen als eerbetoon aan de overledenen van de vliegramp in Oekraïne. Rond kwart over zes passeerde de stoet rouwauto’s Boxtel.

Hoewel zich in neergestorte toestel van Malaysia Airlines geen inwoners uit de gemeente Boxtel bevonden, is ook hier het gevoel van verslagenheid en onmacht over het drama dat zich vorige week donderdag in het luchtruim boven Oost-Oekraïne voltrok groot. Na een weifelend begin klonk bij Peters Hoek applaus als laatste groet aan de stoffelijke resten van veertig van de 193 Nederlandse slachtoffers. De overige lichamen arriveren de komende dagen op Eindhoven Airport.

Ondanks de drukte op het smalle fietspad langs de Schijndelsedijk bleef het rustig. Enkele passanten konden weliswaar met moeite door de menigte heen komen, maar het lukte. De twee politieagenten die een oogje in het zeil hielden hoefden niet in actie te komen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Beleef Boxtel Toverboom EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro TopSlank Podium Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Filipe