00:33:51    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 december 2011 14:52 uur, laatst gewijzigd op 16 december 2011 15:09 uur

Peter Glas: Waterman 2011

Peter Glas: Waterman 2011

Op de foto: Watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel is benoemd tot Waterman 2011. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Peter Glas uit Boxtel is vrijdag benoemd tot Waterman 2011. De titel werd voor het eerst uitgereikt door het internettijdschrift over water, Deltamagazine.nl. De prijs is vormgegeven als een glazen 'waterkroon' die een uiteenspattende druppel symboliseert.

Glas kreeg de prijs als watergraaf van Waterschap De Dommel (sinds 2003) én voorzitter van de Unie van Waterschappen (vanaf 2010). In het Bestuursakkoord Water dat in het voorjaar van 2011 werd getekend, speelde Glas een belangrijke rol om de zelfstandige en onafhankelijke positie van de waterschappen te verdedigen, aldus het juryrapport dat werd samengesteld uit opinies en commentaren van alle water- en dijkgraven en de deltacommissaris.

Een 'heel belangrijke partner' in het werk aan de Nederlandse delta. Zo werd Glas omschreven als vertegenwoordiger van de waterschappen. ,,Hun historisch gewortelde taken zijn hard nodig voor onze droge voeten in de regio en het zuiveren van het vuile water. Glas is een boegbeeld van de watersector, waar we trots op kunnen zijn. Hij is actief, positief, diplomatiek, deskundig en vooral betrouwbaar", aldus deltacommissaris Wim Kuijken die de prijs in Amersfoort uitreikte.

De Boxtelse watergraaf toonde zich aangenaam verrast: ,,Water is belangrijk in onze samenleving. Wij willen ons veilig voelen. Water is bovendien nauw verweven met onze economie. Wij moeten blijven investeren in  een schone en veilige delta, ook als economische tij ongunstig is, zoals nu. Ik blijf mij daar voor hart en ziel voor inzetten en voel mij bijzonder vereerd met deze prijs."

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Peter Glas: Waterman 2011

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek EmielTechniek Geld en Makelaardij Huidtherapie Remax-optimus Filipe Podium Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg