04:35:47    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 21 maart 2012 17:14 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2012 17:15 uur

Peter Bertens kampioen snooker

Peter Bertens kampioen snooker

Op de foto: Peter Bertens werd zondag Nederlands kampioen snooker in de categorie senioren. In 2007 was hij al eens de beste van Nederland in de categorie senioren. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Boxtelaar Peter Bertens (54) werd zondag na een spannende finale Nederlands kampioen snooker in de categorie senioren. Hij behaalde vijf jaar geleden ook al de eerste plaats bij de nationale titelstrijd.

,,Het is me weer eens gelukt en dat bij mijn eigen club, dat maakt het extra speciaal”, vertelt Peter Bertens trots. Het snookercentrum in Boxtel sloot vorig jaar haar deuren en de Boxtelaar moest op zoek naar een nieuw onderkomen. Hij kwam uit bij snookercentrum De Dieze in ’s-Hertogenbosch. Daar werden dit jaar de nationale kampioenschappen voor junioren, dames, heren en senioren (40-plussers) gehouden.

Bertens kwam in ’s-Hertogenbosch tot de laatste vier en won de halve finale én de finale met 3-2. ,,Dat waren twee spannende partijen. In de halve finale had ik bijna verloren, maar ik wist op het laatste nippertje de partij naar me toe te trekken.” Hij kreeg een grote trofee die prominent op de schouw staat bij hem thuis. ,,Binnenkort verhuist hij naar de prijzenkast van het snookercentrum in ’s-Hertogenbosch.”

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 22 maart.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Beleef Boxtel