16:00:43    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 juni 2011 06:13 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2011 06:16 uur

Peloton Alpe d'HuZes onderweg

Peloton Alpe d\'HuZes onderweg

Op de foto: De leden van de ploegen Biking4Life, Ulteam en Kennie Besta Nie poseren met individuele deelnemers uit Boxtel, Liempde en Gemonde. (Foto: Marc Cleutjens).

Dit zijn ze, de 23 kanjers uit Boxtel, Liempde en Gemonde die vandaag meedoen aan de zesde editie van Alpe d’HuZes in de Franse Alpen. Gistermiddag ontmoetten de verschillende teams en individuele deelnemers elkaar op de top van Alpe d’Huez en natuurlijk werd een groepsfoto gemaakt. Het was een hartelijke ontmoeting van louter topsporters die slechts één doel hebben: presteren voor KWF Kankerbestrijding.

Tot uiterlijk acht uur vanavond fietsen de deelnemers naar boven. Een helletocht van precies 14 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 8. De meeste regionale deelnemers gaan voor zes loodzware fietsbeklimmingen; hardloper Stefan Sanders wil Alpe d’Huez twee tot drie keer bedwingen, ook geen geringe prestatie. Samen met alle andere deelnemers aan Alpe d’HuZes hopen de sporters een bedrag van liefst 20 miljoen euro op te halen.

Om klokslag 05.30 uur vanochtend ging Alpe d'HuZes van start. Een uitgebreide sfeerimpressie staat vanavond in Brabants Centrum.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek TopSlank Alfa Toverboom Filipe Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Geld en Makelaardij