23:40:32    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 12 juni 2011 12:17 uur, laatst gewijzigd op 12 juni 2011 19:09 uur

Pauselijke eer voor Toon Ruijs

Pauselijke eer voor Toon Ruijs

Op de foto: Toon Ruijs klust wat af voor Essche Willibrordusparochie. Pastoor Jos Verbraeken reikte een pauselijke onderscheiding uit als blijk van waardering. (Foto: Albert Stolwijk).

Esschenaar Toon Ruijs (70) heeft zojuist aan het einde van de hoogmis in de Sint-Willibrorduskerk uit handen van pastoor Jos Verbraeken de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice opgespeld gekregen. Sinds 1994 is hij vooral als klusjesman op vrijwillige basis in de parochie actief.

,,Toon is de parochie en de kerk zeer toegedaan. Hij is een aimabele man, die makkelijk contacten legt en zeer kundig is”, meldt pastoor Verbraeken. ,,Het afgelopen jaar heeft hij aan grotere projecten in de parochie veel werk verricht.”

Als klusjesman neemt Ruijs alle grote en kleine reparaties ter hand. Hij vervangt defecte lampen, maakt hij dakgoten van pastorie en kerk schoon en zorgt hij dat brandmelders en de centrale verwarming goed functioneren. Bovendien is het onderhoud van de pastorietuin bij hem in goede handen en zorgt hij er mede voor dat de kerk in de decembermaand fraai wordt versierd. De herinrichting en uitbreiding van het kerkhof berustte vorig jaar voor een belangrijk deel op zijn schouders, evenals de verbouwing van het priesterkoor.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support buisman optiek Podium Boxtel EmielTechniek Toverboom Remax-optimus Doornmalen electro Geerts advies Filipe