03:18:04    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 juni 2011 09:23 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2011 14:26 uur

Pauselijke eer voor Gemondse

Pauselijke eer voor Gemondse

Op de foto: Francien van Oirschot ontving op Hemelvaartsdag een pauselijke onderscheiding. (Foto: Peter de Koning).

De Gemondse Francien van Oirschot ontving gisteren een pauselijke onderscheiding uit handen van pastoor Piet Goedhart. De onderwijzeres kreeg de onderscheiding tijdens de eerste communieviering in de Sint-Lambertuskerk.

Van Oirschot geeft sinds 1966 les aan de Sint-Lambertusschool. De afgelopen jaren kregen ruim 1.500 kinderen les van de Gemondse. Daarnaast zijn de leerlingen door hun juf voorbereid op hun eerste communie. Van Oirschot werd voor haar jarenlange inzet bedankt met de pauselijke onderscheiding.

Voor Van Oirschot kwam de onderscheiding als een verrassing, al had ze wél in de gaten dat er iets bijzonders zou gaan gebeuren. ,,Tijdens een gesprek met pastoor Goedhart over de communieviering zei hij dat alles goed zou komen en dat ik vooral een mooie jurk aan moest trekken", vertelt Van Oirschot. ,,Dat was voor mij een teken dat er iets zou gaan gebeuren. Dit had ik echter nooit verwacht, het is een mooie blijk van waardering."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Filipe Remax-optimus Beleef Boxtel Toverboom Huidtherapie Alfa Geld en Makelaardij Olieenzo Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank buisman optiek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek