09:20:03    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 24 juni 2012 17:10 uur, laatst gewijzigd op 25 juni 2012 22:35 uur

Pater zegent labyrint Stapelen

Pater zegent labyrint Stapelen

Op de foto: Pater Jan Zuiker zegende zondagochtend het labyrint in. (Foto: Gerard Schalkx).

Regionaal overste pater Jan Zuiker van de paters assumptionisten en locoburgemeester Wim van der Zanden hebben zondagmiddag het labyrint van kasteel Stapelen in gebruik genomen. De binnenplaats van Stapelen werd door de Boxtelse landschapsarchitect Edith Kolkman ontworpen.

Het labyrint is gebaseerd op het bekende labyrint van Chartres en is een symbool voor een pad van bezinning. Pater Zuiker heeft het labyrint zondag in de stromende regen ingezegend. Van der Zanden stelde trots te zijn op de nieuwe binnenplaats van het kasteel. ,,Het is een echt Boxtels project. Zowel ontwerp als uitvoering zijn door bedrijven uit onze gemeente gedaan. Ook is het toegankelijk voor alle inwoners en ik hoop dat velen dit pad zullen gaan volgen."

In het centrum van het labyrint werd onlangs een gedenksteen geplaatst, deze was voorheen te vinden bij de toegangspoort van de binnenplaats. Van der Zanden: ,,De steen maakt deel uit van de cultuurhistorische as die loopt van Stapelen tot de Sint-Petruskerk. De gedenksteen ligt hier op een mooie plaats en komt hier goed tot zijn recht."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties