11:35:16    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 december 2011 16:20 uur, laatst gewijzigd op 03 december 2011 14:42 uur

Pastorie Boxtel officieel geopend

Pastorie Boxtel officieel geopend

Op de foto: Kapelaan Jacques Grubben, pastoor Richard Niessen en bestuurslid Frans van den Berk onthulden het gerestaureerde kruis op de toren van het parochiecentrum. (Foto: Gerard Schalkx).

De afgelopen acht maanden onderging het pastoraal centrum van de Verrijzenisparochie een grote onderhoudsbeurt. Onlangs is het pand weer in gebruik genomen. Vrijdag was de officiële heropening van het rijksmonument uit 1845 op Duinendaal.

,,Eindelijk zijn we verlost van constante tocht door het gebouw, niet sluitende ramen en gammele deuren. Er is keihard gewerkt met veel deskundigheid en betrokkenheid”, zei Franca van Schendel, vicevoorzitter van de Verrijzenisparochie, in een korte toespraak.

Vervolgens vroeg Van Schendel of iedereen even naar buiten wilde gaan voor een speciale onthulling. Pastoor Richard Niessen, kapelaan Jacques Grubben en bestuurslid Frans van den Berk onthulden het gerestaureerde kruis op de pastorie. Een hoogwerker bracht hen naar de klokkenstoel op het dak waar pastoor Niessen het kruis inzegende.

Nadat iedereen weer veilig op de begane grond stond, onthulde burgemeester Frank van Beers in de pastorie een oude muurschildering die tijdens de renovatie aan het licht kwam. Pax Vobis (Vrede zij U) luidt de begeleidende tekst. Vóór het kunstwerk is een glazen wand geplaatst met de tekst Renovatum MMXI. ,,Ik hoop dat de pastoor en de kapelaan hier in goede vrede mogen leven”, aldus Van Beers.

Tijdens de renovatie zijn diverse oude elementen in ere hersteld. Daarnaast is de pastorie voorzien van moderne voorzieningen, zoals een lift en verwarmingsinstallatie.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek Olieenzo TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Podium Boxtel Doornmalen electro EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen