RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:32:04    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 01 september 2011 08:42 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2011 14:16 uur

Pastoor Piet Goedhart stopt

Pastoor Piet Goedhart stopt

Op de foto: $ Huisgenote Ria van de Veerdonk brengt pastoor Piet Goedhart een kopje koffie in de tuin van de pastorie. (Foto: Albert Stolwijk).

De Gemondse pastoor Piet Goedhart stopt per 1 oktober als pastoor van de Sint-Lambertusparochie. Door gezondheidsklachten voelt Goedhart zich genoodzaakt zijn taken neer te leggen. Hij is sinds 2004 verbonden aan de Gemondse parochie.

Goedhart nam zich bij zijn aantreden voor om tot zijn vijfenzeventigste werkzaam te blijven in Gemonde. Dat gezondheidsklachten dat onmogelijk maken, vindt de pastoor erg jammer. ,,Het afscheid van deze parochie doet me veel pijn”, vertelt Goedhart. ,,Het voelt alsof er een stukje van mij sterft. Mijn taak als pastoor neerleggen is een moeilijke en langdurige beslissing geweest.”

Met het vertrek van de pastoor komt de fusie van de parochies van Sint-Michielsgestel, Schijndel, Den Dungen en Gemonde in een stroomversnelling terecht. Goedhart denkt dat er geen zelfstandige pastoor als opvolger zal komen. Het lijkt waarschijnlijk dat pastoor Frank As van Sint-Michielsgestel de taken over zal nemen. Goedhart hoopt nog wel af en toe als priester te mogen voorgaan tijdens eucharistievieringen. Ook blijft hij voorlopig in de Gemondse pastorie wonen met zijn huisgenote Ria van de Veerdonk.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen