19:03:59    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 juni 2011 13:57 uur, laatst gewijzigd op 02 juni 2011 12:23 uur

Pastoor Harry 40 jaar priester

Pastoor Harry 40 jaar priester

Op de foto: Pastoor Harry van den Tillaart is sinds 2006 verbonden aan de Sint-Theresiaparochie in Lennisheuvel. (Foto: Albert Stolwijk).

Op 29 mei was het precies veertig jaar geleden dat Harry van den Tillaart (67) tot priester werd gewijd. Een bijzondere datum, want het is ook de dag waarop de pastoor jarig is. Het veertigjarig jubileum wordt zondag 5 juni gevierd in de parochiegemeenschap van Sint-Theresia in Lennisheuvel waar Van den Tillaart sinds 2006 werkzaam is.

Nadat Van den Tillaart in ’s-Hertogenbosch, Heesch en Tilburg actief was als pastoor, kwam hij in 1985 naar Boxtel. Hij volgde pastoor Herman de Beer op in de Maria Reginaparochie. Sinds in 2006 de Maria Reginakerk werd gesloten, werkt de priester in Lennisheuvel. ,,Dat bevalt me prima. Het is een kleine parochie, met ongeveer 1.500 mensen. Wel komen er ook Boxtelaren naar Lennisheuvel voor dopen of begrafenissen. Dat zijn mensen die graag door mij gedoopt willen worden of graag zien dat ik de uitvaart verzorg. In veertig jaar tijd bouw je een naam op en leer je veel mensen kennen.”

Het veertigjarig jubileum van pastoor Harry van den Tillaart wordt zondag 5 juni gevierd. Om 10.30 uur staat een eucharistieviering op het programma, gevolgd door een lunch in gemeenschapshuis Orion waar om 13.15 uur ook het officiële gedeelte plaats vindt. Tussen 14.00 en 15.00 uur wordt een receptie gehouden voor alle parochianen en belangstellenden.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Olieenzo Remax-optimus Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro EmielTechniek buisman optiek Elan Bikes support Toverboom Filipe