RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:11:25    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 01 juli 2012 12:52 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2012 12:56 uur

Pastoor Goedhart neemt afscheid

Pastoor Goedhart neemt afscheid

Op de foto: Uit handen van burgemeester Jan Pommer kreeg pastoor Piet Goedhart zondagochtend een koninklijke onderscheiding tijdens zijn laatste eucharistieviering in Gemonde. (Foto: Albert Stolwijk).

In een volle Sint-Lambertuskerk heeft pastoor Piet Goedhart zondagochtend afscheid genomen van de Gemondse parochie. Van burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel ontving de pastoor een koninklijke onderscheiding.

,,U was een échte dorpspastoor en maakte daarbij geen onderscheid tussen Gemondenaren die frequent in de kerk kwamen en de andere inwoners. Voor u waren ze allemaal onderdeel van uw gemeente", zo sprak Pommer. ,,Gemonde verliest een zeer betrokken pastoor. Het is een afscheid met een randje: er zijn veel mooie momenten maar afscheid nemen is altijd moeilijk."

Goedhart ging zondagochtend voor de laatste keer voor in de eucharistieviering in de Sint-Lambertuskerk. De pastoor had zichtbaar moeite met het afscheid van Gemonde. Alle aanwezigen ontvingen een door hem geschreven boekje met als titel: 'Mijn mooiste jaren als dorpspastoor'. ,,De jaren in Gemonde zijn voor mij heel bijzonder geweest. Er is niks mooiers als dorpspastoor te mogen zijn", aldus Goedhart.

Na afloop van de eucharistieviering kwamen de parochianen samen in de pastorietuin waar de twee Gemondse gilden de vendelgroet brachten en pastoor Goedhart en huisgenote Ria van de Veerdonk uitgebreid afscheid konden nemen van alle Gemondenaren.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen