RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:11:22    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 14 maart 2014 21:40 uur, laatst gewijzigd op 15 maart 2014 11:34 uur

'Partijen plegen kiezersbedrog'

\'Partijen plegen kiezersbedrog\'

Wim van der Zanden (Balans) en Jos Hegeman (D66) benadrukten vrijdagavond dat Boxtel maar één keer de kans heeft om een autotunnel in de Tongersestraat aan te leggen. Beide lijsttrekkers staken tijdens het debat van Brabants Centrum en Brabants Dagblad hun mening over de prikkelende stelling 'De dubbele overweg blijft' niet onder stoelen of banken.

Peter van de Wiel (Combinatie95) was glashelder in zijn reactie op de stelling: ,,De dubbele overweg blijft zeker niet. De gemeenteraad heeft gekozen voor een fietstunnel en daar moeten we aan vasthouden." Van der Zanden: ,,Er waren twee varianten. Helaas heeft de gemeenteraad gekozen voor de fietstunnel, maar die fout moet hersteld worden." Van de Wiel: ,,We begonnen met veertig varianten, maar Van der Zanden heeft zelf ook gekozen voor deze twee varianten. Hij vond de fietstunnel ook een logische variant, nu is hij opeens helemaal tegen deze optie."

Dymph van de Vries (VVD) werd naar eigen zeggen moe van al het gekissebis om haar heen en zei: ,,Wij vinden het niet goed om een hele wijk af te sluiten van Boxtel door een fietstunnel aan te leggen. Het is van belang dat er een oplossing komt waarin iedereen zich kan vinden, zowel inwoners als ondernemers." Van de Wiel: ,,We moeten wel beseffen dat we fors moeten investeren in de Keulsebaan en de noord/zuid-as." Van der Zanden reageerde daarop als volgt: ,,We hebben nog volop mogelijkheden om alsnog een goed besluit te nemen. Partijen die eerst duidelijk kozen voor autotunnel kiezen nu opeens voor een fietstunnel. Dat noem ik kiezersbedrog."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel SNS Bank Proef Culinair Geld en Makelaardij