10:37:59    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 januari 2014 09:06 uur, laatst gewijzigd op 23 januari 2014 14:07 uur

Parochianen praten over toekomst

Parochianen praten over toekomst

Op de foto: In groepen spraken parochianen over de toekomst van hun nieuwe parochie. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

De eerste bijeenkomst over de fusie van de parochies in Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde trok maandagavond ruim honderd belangstellenden. In het Baanderherencollege werd gesproken over de fusie én de toekomst van de kerk.

Pater Peter Damen hield een lezing over de veranderingen binnen de katholieke kerk en de toekomst van het geloof. ,,Veranderingen kunnen moeilijk zijn, maar zijn deel van het leven. Tempels en kerken kunnen worden afgebroken, maar één tempel is onverwoestbaar. Die zit in onszelf en dat is God", luidde zijn betoog. De aanwezigen gingen samen met Damen in gesprek over de toekomst van de kerk waarbij vooral het betrekken van de jeugd centraal stond.

Aansluitend werd in groepjes gesproken over de fusie die op 1 januari 2015 afgerond moet zijn. Parochianen maakten kennis met elkaar en wisselden standpunten uit. De bijeenkomst van maandagavond is de eerste in een serie van drie avonden. Tijdens de volgende bijeenkomst op maandag 27 januari gaan deelnemers met elkaar in gesprek met als doel ideeën te vergaren voor de nieuwe parochie. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de derde avond op maandag 10 februari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Elan Bikes support Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Filipe Beleef Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Alfa