RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:24:02    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 28 maart 2012 15:41 uur, laatst gewijzigd op 31 maart 2012 14:30 uur

Parkeren vijver van de baan

Parkeren vijver van de baan

Op de foto: De vijver bij het Boxtelse gemeentehuis wordt niet opgeofferd voor een nieuw parkeerterrein. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De gemeentevijver bij de Boxtelse raadzaal wordt niet opgeofferd voor een parkeerterrein. Dat heeft wethouder Wim van der Zanden (Ruimtelijke Ontwikkeling) bekendgemaakt. Drie van de vier Boxtelse coalitiepartijen zeiden in weekeinde voor het eerst ronduit dat ze geen medewerking willen verlenen aan het dempen van de waterpartij.

Wethouder Van der Zanden zei woensdagmiddag dat het college niet blind is voor de maatschappelijke discussie en de politieke realiteit. Omwonenden en milieuorganisaties waren van meet af aan tegen de aanleg van een nieuw parkeerterrein aan de Mgr. Bekkerstraat. Zo'n voorziening is in de ogen van B. en W. cruciaal om haar plan van een autoluwe Markt te realiseren. Voertuigen die nu nog vóór het gemeentehuis worden geparkeerd, zouden in de toekomst aan de achterkant, bij de raadzaal een plekje moeten vinden.

Met uitzondering van Balans (de partij van wethouder Van der Zanden) hebben de fractievoorzitters van Combinatie95, PvdA/GroenLinks en DPBL uitgesproken dat zij het dempen van de tijdens carnaval nog tot 'hofvijver' gepromoveerde waterpartij niet zien zitten. Daarom houdt het college niet langer vast aan deze volgens haar meest ideale oplossing.

Tijdens de begrotingsbehandeling vorig najaar stelde B. en W. dat een autoluwe Markt van de baan zou zijn als de gemeentevijver zou afvallen als parkeerlocatie. Dat is echter nog niet zeker. ,,Ik zeg geen ja en geen nee. We gaan eerst op zoek naar de next best-oplossing, die mogelijk gezocht zal moeten worden in de combinatie van meerdere kleine parkeerterreinen", aldus wethouder Van der Zanden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geerts advies SNS Bank Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen