RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:53:47    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 11 september 2013 12:22 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2013 21:20 uur

Paratroopers landen in Boxtel

Paratroopers landen in Boxtel

Op de foto: Circa 25 paratroopers verzorgen zaterdag 14 september omstreeks 18.00 uur een luchtlanding in de Boxtelse buurtschap Roond. De landing gaat alleen door bij goed weer.

Parachutisten van het Round Canopy Parachuting Team verzorgen zaterdag 14 september omstreeks 18.00 uur een luchtlanding in de buurtschap Roond nabij Boxtel. De parachutisten herdenken met deze landing nabij de straat Nieuwe Erven het begin van Market Garden, de luchtlandingsoperatie die in 1944 de bevrijding van Nederland moest bespoedigen.

De parachutisten van het Round Canopy Parachuting Team willen met hun luchtlanding op de Roond stilstaan bij de paratroopers die tijdens Market Garden met zweefvliegtuigen richting de luchtlandingsgebieden van Overasselt, Groesbeek en Grave vlogen, maar door technische mankementen of luchtafweergeschut te vroeg landden.

De keuze om bij de Roond te landen, heeft volgens het Round Canopy Parachuting Team te maken met de nabijheid van het verzetsmonument aan de rand van de Kampina. Na de landing willen de paratroopers een krans leggen bij het monument aan het Verzetslaantje, ter nagedachtenis aan de Boxtelse verzetsmensen die de militairen in het natuurgebied zes weken lang verzorgden.

Het Round Canopy Parachuting Team verwelkomt graag toeschouwers bij de luchtlanding en kranslegging, die zaterdag naar verwachting tussen 18.00 en 18.30 uur zal plaatsvinden op een terrein aan de Nieuwe Erven. De parachutisten springen uit een Douglas C-47 Dakota, die ook in 1944 is gebruikt bij de operatie Market Garden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen